Askeri uçaktan saatlerdir haber alınamıyor! Radarda bir anda kayboldu, başkan yardımcısı ortada yok

Yayınlama: 11.06.2024
A+
A-

Malavi Devlet Başkanlığı Ofisinden yapılan açıklamada Devlet Başkan Yardımcısı Saulos Klaus Chilima ve 9 yolcuyu taşıyan askeri uçağın radarda kaybolduğu bildirildi. Açıklamada, başkent Lilongwe’den Mzuzu şehrine gitmek üzere havalanan uçağın radardan çıktığı belirtilerek, “Uçakla temas için tüm çabalar şu ana kadar başarısız oldu.” ifadesi kullanıldı.

ÜÇ ÜLKEDEN YARDIM DESTEĞİ

Malavi Devlet Başkanı Lazarus Chakwera arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti ve uçağın Chikangawa Ormanı’nda olma ihtimalinin yüksek olduğunu bildirdi. Ckahwera ayrıca İngiltere, Norveç ve İsrail’den kurtarma çalışmalarına yardım için teklif aldıklarını hatırlattı ve şöyle dedi:

Alıntı Metni

‘Uçaklar düşsün diye bilerek hatalı üretiyorlar’ Dünyaca ünlü firmayı ifşaladı, ölü bulundu

MALAVİ NEREDE?

Malavi ya da resmî adı ile Malavi Cumhuriyeti, Afrika kıtasının güneydoğu bölümünde yer alan ve denize kıyısı bulunmayan bir kara ülkesidir. 1964 yılında kurulan ülkede 20 milyondan fazla insan yaşıyor.Öte yandan Chilima, 2020 yılından beri Devlet Başkanı Chakwera’nın yardımcılığını yapıyordu yerel medya olası bir kazanın uçakta gerçekleşen bir arızadan olabileceğini öne sürüyor ve suikast iddialarını şimdilik öne çıkarmıyor.

Çin, Fujan’ı suya indirdi! Dünya Pasifik’e kilitlendi: Yapılan en güçlü uçak gemisi
Japonya’da 9 yaşındaki çocuklar dahil 25 bin kişi kısırlaştırıldı

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.